Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Παρουσίαση του ΚΕΨΥΧΙΔΑΛ

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Α. Λιοσίων αποτελεί το ένα από τα δύο βασικά πεδία δραστηριότητας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής και Ιατρικής υποστήριξης του Δήμου Άνω Λιοσίων που συστάθηκε το 2008 , προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας και βασικής Ιατρικής φροντίδας.


Το προσωπικό του Κέντρου αποτελείται από διοικητικό και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Λειτουργεί διεπιστημονική ομάδα από ψυχολόγους , ψυχοθεραπευτές, ομαδικούς ψυχοθεραπευτές , ψυχίατρο , παιδοψυχίατρο και κοινωνικούς λειτουργούς .


Το Κέντρο συνεργάζεται επίσης και με άλλους εξειδικευμένους φορείς, καθώς και με μεμονωμένους επιστήμονες ψυχικής υγείας.


Σκοπός του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι :


- Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας του τοπικού πληθυσμού .

- Η διερεύνηση και διάγνωση αιτημάτων βοήθειας των δημοτών σε θέματα ψυχικής υγείας.

- Η ατομική και ομαδική ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη ενηλίκων, παιδιών και εφήβων, με ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα καθώς και την ψυχοθεραπευτική τους αντιμετώπιση.

- Η υποστήριξη εκπαιδευτικών στην κατανόηση και στο χειρισμό μαθητών με προβλήματα συμπεριφοράς και δυσκολιών στη μαθησιακή τους απόδοση.

- Η υποστήριξη προγραμμάτων Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στους τομείς της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ψυχικής υγείας, διαπροσωπικών και διαφυλικών σχέσεων , σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου