Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Δωρεάν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας από το Δήμο Άνω Λιοσίων για παιδιά μεταναστών ηλικίας 3-9 ετών

Στόχος η ομαλή ένταξή τους στο σχολείο

Η παγκοσμιοποίηση και η συνεχής και μεγάλη διακίνηση πληθυσμιακών ομάδων στη σημερινή εποχή δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες ανάγκες στις τοπικές κοινωνίες που εντάσσονται. Ένα από τα προβλήματα όπου προκύπτει αναπόφευκτα είναι αυτό της γλώσσας.
Ο Δήμος Άνω Λιοσίων ως αποδέκτης πολλών τέτοιων μεταναστευτικών ομάδων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντούν τα παιδιά αυτών των οικογενειών, στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προωθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα.
Το συγκεκριμένο καινοτόμο και επικουρικό εκπαιδευτικό σύστημα απευθύνεται σε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν την ελληνική γλώσσα ως μητρική τους και ως εκ τούτου δυσκολεύονται στην παρακολούθηση των κανονικών μαθημάτων τους. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα μπορούν να εξοικειωθούν με την ελληνική γλώσσα μέσα από τη μουσική, το παιχνίδι, το χορό και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα τους είναι ευχάριστες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τριών έως εννέα ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η συμμετοχή 40 παιδιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων, μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής στο Δημαρχείο 1ος όροφος καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ. , το συντομότερο δυνατό μέχρι τέλος Μαρτίου 2009.

Ο Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής
Παναγιώτης Δρόλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου